Reîncarcare cartușe
Având o activitate veche în acest domeniu, am reușit să mulțumim clienții noștri, dispunând de servicii și produse profesionale, la cele mai bune prețuri.
- Soraxan Group dispune de o gamă largă de consumabile pentru imprimante, multifuncționale, copiatoare, fax-uri, etc.
- Execută repararea și resetarea imprimantelor, reumplerea (reîncărcarea) și desfundărea cartușelor
Cel mai frecvent defect reclamat, la imprimantele cu jet de cerneală, este legat de capul de imprimare. Defectele sunt reclamate atunci când imprimările sunt incomplete, nu apar deloc pe hârtie sau imprimanta indică erori legate de cartuș sau capul de imprimare. Defectele legate de imprimare, nu apare imaginea sau apare incompletă, se remediază prin reîncărcarea și desfundarea cartușelor. Pentru remedierea defectelor legate de erori ale capetelor de imprimare urmați unul sau toți pașii următori:
- stergeți contactele cartușelor, chiar și cele din interiorul imprimantei, cu un servețel umed
- țineți apăsată tasta STOP/RESET aproximativ 10-15 secunde
- se înlocuiește sau se resetează chip-ul cartușului
- dacă eroarea continua, singura rezolvare este sa înlocuiți cartușul
Reîncărcarea cartușelor este foarte importantă, aduce bonus portofelului dumneavoastră, calitatea acestui proces influențează imprimarea și durata de viață a cartușului. |
Tehnologia imprimării cu jet de cerneală se poate realiza prin doua metode : piezoelectric sau termic.
Capetele de imprimare sunt alcătuite din mai multe duze (pâlnii) prin care cilculă cerneală. Aceasta nu curge de la sine ci datorită comenzilor comunicate de programul cu care se instalează imprimanta (acesta împarte imaginea în puncte și "combină" culorile). Culorile sunt obținute prin suprapunerea mai multor puncte de culori diferite CYAN, MAGENTA sau YELLOW. Fiecare punct al imaginii descompuse este acoperit de picături de cerneală ce ajung pe hârtie folosind una din tehnologiile mai sus amintite.
Metoda de imprimare piezoelectrică este dezvoltată de firma EPSON. Aceasta constă în folosirea unui cristal, care la primirea unui impuls electric vibrează producând o presiune sau depresiune în interiorul capului de imprimare. Frecventa cu care vibrează este controlată de programul de instalare al imprimantei.
Când vibrează către interior presiunea produsă face ca o picătura de cerneală să se desprindă și să ajungă pe suprafața de imprimat. La vibrație inversă se produce o depresiune obținandu-se alimentarea cu cerneală.
Metoda de imprimare termică este dezvoltată de firmele CANON și HP. Această metodă folosește o rezistență ce produce căldura necesară pentru vaporizarea cernelei, astfel formându-se o bulă în interiorul capului de imprimare. Pe masură ce temperatura crește, bula își mărește volumul, crescând presiunea și provocând eliberearea unei picături de cerneală care ajunge pe hârtie. Când picătura este eliberată, bula se sparge, se creează un vid și capul de imprimare se alimentează cu cerneală. La fel ca la metoda piezoelectrică, capul de imprimare are mai multe duze, fiecare având o rezistență ce functionează independent.
Cu cât imprimanta este folosită mai rar cu atât mai mult crește riscul de înfundare a duzelor și deteriorare a capului de imprimare. Duzele se pot desfunda, cu rezultate foarte bune, până la apariția erorilor date de deteriorarea a rezistențelor sau cristalelor.
Pentru o imprimare corectă este necesar ca pe cilindrul cartușului sa nu fie zgârieturi, deteriorări fizice, toate acestea apar pe hârtie ca pete sau dungi negre
. Existența deteriorărilor pe cilindru se remediază prin înlocuirea cilindrului sau a cartușului. Imprimarea pe hârtie
cu dungi , pete, pauze sau cu intensitate scazută (când cilindrul este aparent OK) se remediază prin curățarea si încărcarea cartușului. Dacă acestea continuă să apară, cilindrul are uzură mare și necesită
înlocuirea sau shimbarea cartușului.
Procesul de imprimare începe cu rola de încărcare (CHARGE ROLLER), care încarcă uniform cu sarcini electrice cilindrul fotosensibil (PHOTOCONDUCTOR DRUM). Rola de alimentare (TONER ADDER ROLL) aduce tonerul în zona rolei magnetice cu developer (DEVELOPER ROLL). Tonerul în contact cu rola developer este atras de aceasta și este uniformizat la un strat de aproximativ 15 microni cu ajutorul lamelei metalice (DOCTOR BLADE). Rola developer încarcă negativ particulele de toner atrase de ea.
Cilindrul fotosensibil este încărcat, cu sarcini positive, acolo unde este imagine și cu sarcini negative în rest, cu ajutorul unui facicul laser. Acesta ajunge pe suprafața cilindrul fotosensibil printr-un sistem de oglinzi și prisme. Cilindrul fotosensibil atrage particulele de toner de pe rola developer, încărcate negativ, pe zonele încărcate pozitiv formându-se imaginea copiată de fasciculul laser.
Intre cilindru fotosesibil (PHOTOCONDUCTOR DRUM) și rola de transfer (TRANSFER ROLLER) trece pagina pe care copiem. Rola de transfer aduce imaginea de pe cilindru pe pagina . Hartia astfel inscripționată trece prin angrenajul cuptor-rola presoare(FUSER-PRESSES ROLLER). Cuptorul are o temperatură de aprox. 250 grade celsius. Datorită presiunii dintre cele doua role și a temperaturii ridicate tonerul “patrunde” în hârtie
La final cilindrul este șters cu ajutorul lamelei de cauciuc (CLEANING BLADE). Tonerul rezultat se depozitează într-un vas de reziduuri sau se recilează automat de către imprimantă.