Pentru repararea desktop-ului este necesară lăsarea în service aici.
Recepția calculatorului se face în baza unui proces verbal de PREDARE-PRIMIRE.
Diagnosticarea se achită numai dacă se refuză repararea.
Evaloarea reparației o vom comunica telefonic.
Continuarea reparației se face numai după acordul clientului.
Cel mai important lucru pentru un desktop este întreținerea. Întreținerea prelungește perioada de funcționare și menține parametri optimi de funcționare. Una din cele mai importante operații de intreținere este curățarea de praf si înlocuirea pastei termoconductoare. Îmbâcsirea cu praf a ventilatoarelor duce la o micșorare a randamentului de cedare a căldurii rezultate în urma funcționării. Creșterea temperaturii poate duce la defecte iremediabile.
COSTUL PENTRU CURĂȚAREA PRAFULUI ȘI ÎNLOCUIREA PASTEI TERMOCONDUCTOARE ÎNCEPE DE LA
30 LEI
Diagnosticarea poate dura între 2 - 24 ore.
În procesul de reparare al desktop-ului, cea mai inportantă etapă este diagnosticarea. Diagnosticarea constă în verificarea și testarea tuturor componentelor, hardware si software. Componenta sau componentele care nu satisfac condițiile de funcționare impuse de producător alcatuiesc defectul calculatorului.
PREȚUL UNEI DIAGNOSTICĂRI ESTE DE
30 LEI
SE ACHITĂ NUMAI DACĂ SE REFUZĂ REPARAREA.
Repararea hardware se soluționează prin îlocuirea sau repararea componentei declarată defectă, la etapa de diagnosticare. Acest lucru se întamplă numai după înstiințarea telefonică si acceptul costului reparației.
REFUZUL REPARAȚIEI IMPUNE DOAR TAXA DE DIAGNOSTICARE.
Reinstalarea este cea mai eficientă metodă de reparare software. Sursa softului trebuie să fie sigură iar instalarea de calitate. Devirusarea softului este o soluție temporară, ea putând recidiva în orice moment. Această metodă se folosește numai în cazul în care depindeți, capital, de softul respectiv. Reinstalarea softului compromis și protejarea cu un ativirus este cea mai sigură soluție. Este util să aveți pe hardisk-ul calculatorului o partiție diferită de cea a sistemului de operare, pe care să depozitați ce este important (lucrări, poze, videclip-uri….) . După reinstalare „ pe curat” și istalarea unui antivirus protejarea calculatorului este maximă.
INSTALAREA SISTEMULUI DE OPERARE + DRIVERE ȘI APLICAȚII UTILE COSTĂ
60 LEI
softwer-ul se poare licentia astfel:
Licenţele Windows OEM: Preţul începe de la 50 LEI
Licenţa OEM impune limitări ale modificărilor de hardware(placa de baza). Acesta este motivul pentru care licenţele OEM au un preţ mai redus. Licenţa OEM poate fi instalată pe un singur calculator. Poţi contacta Microsoft pentru reactivarea licenţei, dar ţi se cer numeroase explicaţii şi dovezi prin care să demonstrezi că placa s-a defectat şi nu mai poate fi reparată.
Licenţele Windows Retail: Preţul începe de la 100 LEI
Este o licenţa completă, care nu îţi impune nicio restricţie, dar cu un pret mai mare decat licenţa OEM. O poţi instala pe câte calculatoare vrei şi de câte ori vrei, poţi face upgrade-uri fără să se dezactiveze licenţa, dar ea poate fi activă doar pe un singur computer.
Există două subcategorii de licenţe Retail: FPP (Full Package Product) presupune achiziţionarea pachetului (cutie conţinând kitul, licenţa şi documentaţia produsului) presupunând că nu aveţi deja sistemul instalat pe PC
şi GGK(Get Genuine Kit) ce presupune că aveţi o copie piratată de Windows şi doriţi să intraţi în legalitate.
Licenţele Office: Preţul începe de la 100 LEI
Produsele precum Office Professional Plus 2016 – 2019 – 2021 nu sunt transferabile și nici reutilizabile dupa reinstalarea sistemului de operare excepție făcând acele produse care are mențiunea ” Se asociază contului Microsoft ” sau "Licența poate fi utilizată după reinstalare sau poate fi transferată". Fără această mențiune aceste licențe nu beneficiază de garanție după reinstalarea/schimbarea/deteriorarea sistemului de operare sau al dispozitivului.